Як приготувати домашній майонез – рецепт

0
Коментарів немає
1371 переглядів
домашній майонез - рецепт

Спробуйте приготувати домашній майонез – і Ви назавжди забудете про магазинний!!!
Який аромат…. неперевершений смак! А простота приготування не залишить байдужою жодну господиню ;-)))

Отже, вперед! Приготуємо інгредієнти. Для домашнього майонезу нам знадобиться:

Інгредієнти

500 мл
  • лимонний сік 2ст.л.
  • сіль 0.5ч.л.
  • цукор 0.5-1ч.л.
  • чорний мелений перець 0.5ч.л.
  • гірчиця 2ч.л.
  • яйця 2шт.
  • олія 300мл.

А також обов’язково наявність погружного блендера!

Приготування

  1. Усі інгредієнти кладемо у чашу блендера. Можна по порядку, як у списку. Товкачем блендера накриваємо жовтки (обов’язково!) і включаємо блендер на найменшу швидкість. Через певний час (приблизно декілька секунд ) з під товкача блендера почне виділятися біла емульсія. Коли емульсія трошки підніметься, потрібно поступово піднімати товкач блендера (не припиняючи збивати). І так до самого верху, доки домашній майонез не загусне! Весь процес збивання блендером займе приблизно 2-3 хвилини.

Виявляється – приготування домашнього майонезу займає декілька хвилин, а результат задовольнить усіх!!!

Заправляйте салати, готуйте різні закуски із домашнім майонезом і їжте на здоров’я!

Секрети приготування ідеального домашнього майонезу:

  • всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури;
  • якщо приготувати майонез із домашніх яєць – колір буде насичений!
  • якщо добавити до домашнього майонезу часник, мелену паприку, дрібно нарізаний кріп або інші спеції – вийде неперевершений домашній соус;
  • готовий домашній майонез можна зберігати у холодильнику в герметично закритій банці не більше 3-5 днів;
  • домашній майонез за цим рецептом виходить дуже смачним, густим, на вигляд має приємну кремову текстуру та блискучу поверхню.Смачного!!!

Рецепти смачних салатів: салат Цезар, салат з сиром-косичкою.

Зберегти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Підписуйтесь!

отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту