Як приготувати домашній майонез – рецепт

Спробуйте приготувати домашній майонез – і Ви назавжди забудете про магазинний!!!
Який аромат…. неперевершений смак! А простота приготування не залишить байдужою жодну господиню ;-)))
Отже, вперед! Приготуємо інгредієнти. Для домашнього майонезу нам знадобиться:
Інгредієнти
500 мл
- лимонний сік 2ст.л.
- сіль 0.5ч.л.
- цукор 0.5-1ч.л.
- чорний мелений перець 0.5ч.л.
- гірчиця 2ч.л.
- яйця 2шт.
- олія 300мл.
А також обов’язково наявність погружного блендера!
Приготування
- Усі інгредієнти кладемо у чашу блендера. Можна по порядку, як у списку. Товкачем блендера накриваємо жовтки (обов’язково!) і включаємо блендер на найменшу швидкість. Через певний час (приблизно декілька секунд ) з під товкача блендера почне виділятися біла емульсія. Коли емульсія трошки підніметься, потрібно поступово піднімати товкач блендера (не припиняючи збивати). І так до самого верху, доки домашній майонез не загусне! Весь процес збивання блендером займе приблизно 2-3 хвилини.
Виявляється – приготування домашнього майонезу займає декілька хвилин, а результат задовольнить усіх!!!
Заправляйте салати, готуйте різні закуски із домашнім майонезом і їжте на здоров’я!
Секрети приготування ідеального домашнього майонезу:
- всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури;
- якщо приготувати майонез із домашніх яєць – колір буде насичений!
- якщо добавити до домашнього майонезу часник, мелену паприку, дрібно нарізаний кріп або інші спеції – вийде неперевершений домашній соус;
- готовий домашній майонез можна зберігати у холодильнику в герметично закритій банці не більше 3-5 днів;
- домашній майонез за цим рецептом виходить дуже смачним, густим, на вигляд має приємну кремову текстуру та блискучу поверхню.Смачного!!!
Рецепти смачних салатів: салат Цезар, салат з сиром-косичкою.
Схожі рецепти
Підписуйтесь!
отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту