Волоцюга (лобода, натина, волок, ботвина) – покроковий рецепт

Готувати 30 хв.
0
Коментарів немає
2139 переглядів
Волоцюга (лобода) - рецепт

Лобода – полівітамінна давня українська страва. І має назв вона багато: лобода, волоцюга, волок, натина, ботвина. Традиційно готується навесні  із усієї свіжої городньої знелені! Але, у найпростішому варіанті, можна приготувати навіть із одного виду молодої зелені: лободи, шпинату чи бурякового листя. Сьогодні пропоную Вам приготувати цю страву із поєднанням шпинату та щавлю.

Інгредієнти

8 порції
  • шпинат 2пучка
  • щавель (квасок) 2пучка
  • пера часнику 1пучок
  • зелена цибуля 0.5 пучка
  • часник 4-5зуб.
  • молоко 1скл.
  • яйця 2шт.
  • сметана 4ст.л.
  • смалець 1ст.л.
  • борошно 1ст.л.
  • сіль

Приготування

Готувати 30 хв.
  1. Шпинат, щавель перебираємо та добре промиваємо під проточною водою. Кладемо у киплячу, злегка підсолену воду. Варимо приблизно 1хвилину, вимикаємо газ та залишаємо настоятися ще 3-4хвилини під кришкою. Відкидаємо на друшлаг, даємо стекти зайвій рідині, злегка  віджимаємо.
  2. Нарізаємо зелений часник та цибулю. Кладемо в чашу блендера, додаємо щавель і шпинат (без рідини!). Додаємо зубчики часнику, половину молока і все перебиваємо до потрібної консистенції.
  3. До іншої половини молока додаємо яйця. Збиваємо вінчиком, додаємо борошно та розмішуємо до однорідної консистенції (щоб не було комочків). В кінці додаємо сметану, розмішуємо до однорідності.
  4. У каструльці розтоплюємо смалець, виливаємо вміст блендера, тушимо 4-5хв на малому вогні, постійно помішуючи. Виливаємо молочно-яїчну суміш, солимо та тушимо ще 10хвилин, постійно помішуючи. Виключаємо газ, накриваємо кришкою і даємо настоятися. 30хвилин.

Примітки

  • консистенція може бути різна, як більше подобається! Я люблю однорідної консистенції. Можна взагалі не перебивати блендером.

Дуже смакує цей соус до картоплі п’юре!!! Можна подавати також  із будь якими кашами, макаронами, картоплею по-селянськи та ін.

Смакуємо 💙💛

Зберегти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Підписуйтесь!

отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту