Сир Філадельфія рецепт

Готувати 15 хв
0
Коментарів немає
167 переглядів
Сир Філадельфія рецепт

Сир Філадельфія рецепт – найпростіший спосіб приготування аналогу вершкового сиру в домашніх умовах.

Смачний, вершковий, на смак – як із магазину. Але в рази дешевше. Готовий сир можна намазати на бутерброд і просто їсти! Сир Філадельфія особливо використовують при приготуванні  чізкейків, а також для різноманітних десертів, закусок, ролів, сушів.

Інгредієнти

800 г
  • сметана 1л.
  • натуральний йогурт 1л.
  • сіль 1ч.л.
  • лимонний сік 1ст.л.

Приготування

Готувати 15 хв
  1. Для початку підготуємо усі продукти. Вони повинні бути кімнатної температури. Тому виймаємо їх із холодильника завчасно! Йогурт повинен бути натуральний, без будь яких добавок. Я готую йогурт домашній! Сметану можна брати будь якої жирності, але якщо візьмете більш жирнішу, сир вийде смачнішим!
  2. Виливаємо йогурт і сметану у підготовлену посудину, додаємо лимонний сік та сіль. Все дуже добре перемішуємо вінчиком.
  3.  Збираємо конструкцію (мабуть цей етап найскладніший у приготуванні сиру Філадельфія 😂): на каструлю ставимо сито, яке покриваємо марлею (складеною в декілька шарів, мінімум 4!).
  4. На марлю виливаємо нашу сметанково-йогуртну суміш.
  5. Кінці марлі збираємо в середину, накриваємо тарілкою, а зверху ставимо будь який вантаж.
  6. Нашу конструкцію ☝ у такому вигляді відправляємо у холодильник мінімум на 12 годин.
  7. Потім у марлі залишиться неперевершений сир Філадельфія, а у каструльці буде сироватка, яку можна використати для приготування оладків або блінчиків.
  8. Перекладаємо сир у ємність для зберігання, обов’язково закриваємо щільно кришкою, та зберігаємо у холодильнику.

Примітки

  • лимонний сік рекомендую використовувати свіжовижатий з лимону, а не готовий із баночки!
  • змішувати суміш сметани та йогурту краще вручну вінчиком, не рекомендую використовувати для цього міксер чи блендер. Інгредієнти добре і легко перемішуються без додаткових приборів!
  • додатково під марлю можна постелити ще лляну тканину. Якщо марля занадто рідка, тканина не дозволить “втекти” сиру 😎!
  • якщо ви готуєте сир не для десертів, а для того, щоб просто їсти на бутерброд, то можна використовувати різні добавки. Наприклад, дрібно порізана зелень, часник, в’ялені помідори і т.п.
Зберегти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Підписуйтесь!

отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту