Домашній твердий сир

Готувати 1 год.
0
Коментарів немає
150 переглядів
домашній твердий сир

Домашній твердий сир насправді легко готувати! Такий сир готувала моя бабця, мама, а тепер із задоволенням готую я )

Інгредієнти

12 порцій
  • сир коров’ячий 1кг
  • молоко 1-1,5ст.
  • масло 1-2с.л.
  • яйце 1шт
  • сіль 1ч.л.
  • сода 1ч.л.
  • оцет для погашення соди

Приготування

Готувати 1 год.

Закипятити молоко, додати сир, варити 15хв. Відцідити на друшляк. Коли охолоне та добре відцідиться, перекинути зварений сир назар у каструлю. Додати яйце, масло, сіль. Варити на маленькому вогні 10хв. Потім додати соди погашеної оцтом. Варити ще 2-3хв. Відставити для вистигання. Коли сир ще добре теплий розкласти його у кульочки та сформувати необхідну форму. Коли остигне повністю, то можна ставити у холодильник.

Господиням на замітку

  • Якщо сир погано відцідити, то вийде плавлений сирок )

Смачного!

Зберегти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Підписуйтесь!

отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту