Домашній твердий сир

Домашній твердий сир насправді легко готувати! Такий сир готувала моя бабця, мама, а тепер із задоволенням готую я )
Інгредієнти
12 порцій
- сир коров’ячий 1кг
- молоко 1-1,5ск
- масло 1-2с.л.
- яйце 1шт
- сіль 1ч.л.
- сода 1ч.л.
- оцет для погашення соди
Приготування
Готувати
1 год.
Закипятити молоко, додати сир, варити 15хв. Відцідити на друшляк. Коли охолоне та добре відцідиться, перекинути зварений сир назад у каструлю. Додати яйце, масло, сіль. Варити на маленькому вогні 10хв. Потім додати соди погашеної оцтом. Варити ще 2-3хв. Відставити для вистигання. Коли сир ще добре теплий розкласти його у кульочки та сформувати необхідну форму. Коли остигне повністю, то можна ставити у холодильник.
Господиням на замітку
- Якщо сир погано відцідити, то вийде плавлений сирок )
Смачного!
Схожі рецепти
Підписуйтесь!
отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту