Соус з вишень до м’яса

Соус з вишень до м’яса – неймовірно смачний, ароматно-пряний та красивий соус. Ви здивувались? Думали, що з вишні готують лише варення та компоти. Ні! І я настирливо рекомендую приготувати цей соус. Його можна подавати із м’ясними стравами та навіть із сирною тарілкою.
Інгредієнти
- вишні 1кг. (без кісточок)
- карі 1уп. (25г)
- прованські трави 3ст.л.
- часник 2 головки
- сіль 2ч.л.
- перець 1ч.л.
- червоний солодкий перець 2ч.л.
- перець черврний гострий 1ч.л.
- цукор 200г
- оцет 150г
Приготування
Готувати
1 год.
- Вишні добре миємо під проточною водою, відкидаємо на друшлаг, даємо стекти воді. Видаляємо кісточку зручним для нас способом.
- Перебиваємо дрельовані вишні блендером.
- Часник пропускаємо через прес, додаємо до вишень. А також додаємо сіль та усі спеції.
- Ставимо на середній вогонь, даємо закипіти і відразу зменшуємо вогонь до мінімуму. Варимо 30хв від моменту закипання, постійно помішуючи.
- За 10хвилин до кінця додаємо оцет, добре розмішуємо.
- Тим часом стерилізуємо банки та кришки зручним для нас способом.
- Наливаємо соус у підготовлені банки та закриваємо.
Примітки
- якщо немає блендера, можна використовувати м’ясорубку;
- я люблю стерилізувати банки у духовці. Так за один раз можна простерилізувати багато банок )
- якщо Ви любите більш густий соус, то варити можна довше (до бажаної густоти);
Подаємо соус до запеченого або смаженого м’яса свинини, яловичини, тушкованої курки, індички. Або із сирною тарілкою. І насолоджуємося!!!
Схожі рецепти
Підписуйтесь!
отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту