Соус з вишень до м’яса

Готувати 1 год.
0
Коментарів немає
419 переглядів
Соус з вишень до м'яса

Соус з вишень до м’яса – неймовірно смачний, ароматно-пряний та красивий соус. Ви здивувались? Думали, що з вишні готують лише варення та компоти. Ні! І я настирливо рекомендую приготувати цей соус. Його можна подавати із м’ясними стравами та навіть із сирною тарілкою.

Інгредієнти

  • вишні 1кг. (без кісточок)
  • карі 1уп. (25г)
  • прованські трави 3ст.л.
  • часник 2 головки
  • сіль 2ч.л.
  • перець 1ч.л.
  • червоний солодкий перець 2ч.л.
  • перець черврний гострий 1ч.л.
  • цукор 200г
  • оцет 150г

 

Приготування

Готувати 1 год.
  1. Вишні добре миємо під проточною водою, відкидаємо на друшлаг, даємо стекти воді. Видаляємо кісточку зручним для нас способом.
  2. Перебиваємо дрельовані вишні блендером.
  3. Часник пропускаємо через прес, додаємо до вишень. А також додаємо сіль та усі спеції.
  4. Ставимо на середній вогонь, даємо закипіти і відразу зменшуємо вогонь до мінімуму. Варимо 30хв від моменту закипання, постійно помішуючи.
  5. За 10хвилин до кінця додаємо оцет, добре розмішуємо.
  6. Тим часом стерилізуємо банки та кришки зручним для нас способом.
  7. Наливаємо соус у підготовлені банки та закриваємо.

Примітки

  • якщо немає блендера, можна використовувати м’ясорубку;
  • я люблю стерилізувати банки у духовці. Так за один раз можна простерилізувати багато банок )
  • якщо Ви любите більш густий соус, то варити можна довше (до бажаної густоти);

Подаємо соус до запеченого або смаженого м’яса свинини, яловичини, тушкованої курки, індички. Або із сирною тарілкою. І насолоджуємося!!!

Зберегти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Підписуйтесь!

отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту