Аджика з перцю без помідорів

Якщо Ви любителі гостренького, то сьогоднішній рецепт саме для Вас!
Ми звикли готувати аджику з помідорами, але традиційна аджика готується лише з перцю, часнику і спецій і не повинна містити помідорів! Коли я почула про такий рецепт, мені було дивно. Проте я спробувала, і тепер готую щороку!
А сьогодні ділюся із Вами цим прекрасним рецептом 👇🏼
Інгредієнти
6 Банок по 0.5л.
- перець болгарський 4кг
- паприка 100гр
- цукор 2скл.
- олія 1скл.
- оцет 250мл
- сіль 2ст.л.
- часник 3головки
- томатна паста 500мл
Приготування
Готувати
1,5 год
- Болгарський перець та гостру паприку миємо, даємо стекти зайвій воді, чистимо та мелемо на м’ясорубці.
- Додаємо цукор, сіль та олію. Добре розмішуємо, варимо 1год від моменту закипання, час від часу помішуючи.
- Додаємо томатну пасту і часник (пропущений через прес). Розмішуємо та варимо ще 20хв. За 5хв до кінця додаємо оцет, розмішуємо.
- Накладаємо у чисті банки та стерилізуємо 15хв. Я стерилізую у каструлі: на дно каструлі кладу рушник, викладаю банки і заливаю теплою водою так, щоб вода покривада банки по плечики.
- Герметично закриваємо, закочуючи металевими кришками 🙂
Примітки
- вага вказана уже очищених овочів;
- 1скл – 200г
Домашня їжа завжди корисніше і смачніше покупної. Про це знають всі хороші господині. А ще, готувати потрібно із задоволенням та лише найсмачніше. Аджика з перцю без помідорів – це саме те, що потрібно для смачної вечері. Та й взагалі: смачна, пікантна аджика з перцю без помідорів сподобається всім без винятку!
Схожі рецепти
Підписуйтесь!
отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту