Аджика з перцю без помідорів

Готувати 1,5 год
0
Коментарів немає
412 переглядів
Аджика з перцю без помідорів

Якщо Ви любителі гостренького, то сьогоднішній рецепт саме для Вас!

Ми звикли готувати аджику з помідорами, але традиційна аджика готується лише з перцю, часнику і спецій і не повинна містити помідорів! Коли я почула про такий рецепт, мені було дивно. Проте я спробувала, і тепер готую щороку!

А сьогодні ділюся із Вами цим прекрасним рецептом 👇🏼

Інгредієнти

6 Банок по 0.5л.
  • перець болгарський 4кг
  • паприка 100гр
  • цукор 2скл.
  • олія 1скл.
  • оцет 250мл
  • сіль 2ст.л.
  • часник 3головки
  • томатна паста 500мл

 

Приготування

Готувати 1,5 год
  1. Болгарський перець та гостру паприку миємо, даємо стекти зайвій воді, чистимо та мелемо на м’ясорубці.
  2. Додаємо цукор, сіль та олію. Добре розмішуємо, варимо 1год від моменту закипання, час від часу помішуючи.
  3. Додаємо томатну пасту і часник (пропущений через прес). Розмішуємо та варимо ще 20хв. За 5хв до кінця додаємо оцет, розмішуємо.
  4. Накладаємо у чисті банки та стерилізуємо 15хв. Я стерилізую у каструлі: на дно каструлі кладу рушник, викладаю банки і заливаю теплою водою так, щоб вода покривада банки по плечики.
  5. Герметично закриваємо, закочуючи металевими кришками 🙂

 

Примітки

  • вага вказана уже очищених овочів;
  • 1скл – 200г

Домашня їжа завжди корисніше і смачніше покупної. Про це знають всі хороші господині. А ще, готувати потрібно із задоволенням та лише найсмачніше. Аджика з перцю без помідорів – це саме те, що потрібно для смачної вечері. Та й взагалі: смачна, пікантна аджика з перцю без помідорів сподобається всім без винятку!

Зберегти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Підписуйтесь!

отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту