Аджика

Аджика – дуже смачний соус до багатьох страв, а також універсальна приправа на зиму із овочів! Для любителів гострих страв можна додати більше гіркого перцю – а-ля гострий соус готовий!
Надзвичайно смакує до пасти, можна використати готуючи лазанью болоньєзе.
Інгредієнти
16 порцій
- помідори 2,5кг (добре стиглі)
- перець болгарський 0,5кг.
- морква 0,5кг
- оцет 1ст.
- цукор 1ст.
- олія 1ст.
- сіль до смаку
- гіркий перець 3-4 стручки
- часник 150г
Приготування
Готувати
1,5 год.
- Помідори, перець та моркву миємо. Помідори розрізаємо на половину або четвертинки (залежить від величини помідорів – так, щоб вмістилися у мясорубку). Перець очищаємо від насіння та нарізаємо крупною соломкою. Моркву чистимо і також розрізаємо на половину або четвертину.
- Помідори, перець та моркву перемелюємо на мясорубці. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімуму та варимо 2,5-3години час від часу помішуючи.
- Стручковий гіркий перець очищаємо від насіння та перемелюємо на мясорубці. Часник очищаємо, також перемелюємо.
- До зварених овочів додаємо цукор, олію, сіль, стручковий гіркий перець (перемелений), часник. Добре усе перемішуємо та варимо ще 30хвилин.
- За 5 хвилин до готовності додаємо оцет.
- Розкладаємо у чисті та стерилізовані банки, закручуємо.
- Можна подавати до столу відразу.
Примітки
- Із цієї порції виходить 4 літри;
- Вага овочів у рецепті вказана уже почищених.
Смачного
Схожі рецепти
Підписуйтесь!
отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту