Аджика

Готувати 1,5 год.
0
Коментарів немає
1438 переглядів
Аджика

Аджика – дуже смачний соус до багатьох страв, а також універсальна приправа на зиму із овочів! Для любителів гострих страв можна додати більше гіркого перцю – а-ля гострий соус готовий!

Надзвичайно смакує до пасти, можна використати готуючи лазанью болоньєзе.

Інгредієнти

16 порцій
  • помідори 2,5кг (добре стиглі)
  • перець болгарський 0,5кг.
  • морква 0,5кг
  • оцет 1ст.
  • цукор 1ст.
  • олія 1ст.
  • сіль до смаку
  • гіркий перець 3-4 стручки
  • часник 150г

Приготування

Готувати 1,5 год.
  1. Помідори, перець та моркву миємо. Помідори розрізаємо на половину або четвертинки (залежить від величини помідорів – так, щоб вмістилися у мясорубку). Перець очищаємо від насіння та нарізаємо крупною соломкою. Моркву чистимо і також розрізаємо на половину або четвертину.
  2. Помідори, перець та моркву перемелюємо на мясорубці. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімуму та варимо 2,5-3години час від часу помішуючи.
  3. Стручковий гіркий перець очищаємо від насіння та перемелюємо на мясорубці. Часник очищаємо, також перемелюємо.
  4. До зварених овочів додаємо цукор, олію, сіль, стручковий гіркий перець (перемелений), часник. Добре усе перемішуємо та варимо ще 30хвилин.
  5. За 5 хвилин до готовності додаємо оцет.
  6. Розкладаємо у чисті та стерилізовані банки, закручуємо.
  7. Можна подавати до столу відразу.

Примітки

  • Із цієї порції виходить 4 літри;
  • Вага овочів у рецепті вказана уже почищених.

Смачного

Зберегти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Підписуйтесь!

отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту