Панна кота

Готувати 2 год
0
Коментарів немає
1607 переглядів
Панна кота

Панна кота – італійський десерт, який прикрашає солодкий стіл на будь якому святі! Це неймовірно ніжний і м’який десерт, який можна приготувати і з ягодами і з шоколадним смаком. Пропоную Вам спробувати приготувати панну коту з вершково-шоколадним смаком!

Інгредієнти

12 порцій
  • сметана 1літра
  • цукор 0,5 л.+1,5ст.
  • желатин 50г
  • вода 2,5 ст.
  • какао 3ст.л.

Приготування

Готувати 2 год

У дволітрову банку вилити 1 літру сметани, додати 0,5 літри цукру. У каструлю налити холодної води та поставити у неї банку із сметаною та цукром (ніби стерилізуємо, тобто води у каструлі має бути більше ніж сметани у банці). Варити 1 годину час від часу помішуючи. Тим часом розчинити 25г. желатину у 1,5скл води. Коли зварилася сметана підігріваємо желатин та додаємо до сметани. Добре все перемішуємо. Нехай трохи остигне. Розливаємо у стаканчики чи спеціальні формочки. Ставимо для застигання у холодильник.

Потім 3 повних столових ложки какао розмішуємо із стаканом води та доводимо до однорідної маси. Додаємо 1,5 ст. цукру. Варити 3-5хв від моменту закипання на малому вогні. Відставляємо для вистигання. Тим часом розводимо желатин: 25г желатину розчинити у 1,5скл води. Коли какао вистигне – додати розведений желатин. Все добре перемішати. Розлити поверх сметани.

Залишити все для застигання.

Примітки

  • Щоб панна кота вийшла гарною, потрібно перехиляти формочки, коли ставимо для застигання.

Смачного )

Зберегти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Підписуйтесь!

отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту