Мандариново-вершковий десерт

Готувати 30 хв.
0
Коментарів немає
264 переглядів
Десерт в стаканчиках

Це нереально смачно!!! ❤❤❤

Інгредієнти

8 Стаканчиків
  • Мандарини 550 г (4-6 шт.)
  • Вершки 33% 150 мл
  • Білки яєчні 2 шт.
  • Цукрова пудра 80 г
  • Желатин (швидкорозчинний)10 г

Для прикрашання:

  • Мандарини 2шт.
  • Арахіс 50г
  • Шоколад 50г

Приготування

Готувати 30 хв.
  1. Готуємо желатин  як вказано на упаковці.
  2. Мандарини очищаємо від шкірки та подрібнюємо в блендері. Потім перетираємо їх через сито (щоб позбутися плівок).
  3. До мандаринового соку додаємо желатин та перемішуємо. Ставимо на середній вогонь і нагріваємо, щоб желатин добре розчинився у соці. Не кип’ятимо! Залишаємо масу остигати.
  4. Охолоджені вершки збиваємо до густої пишної маси (до стійких піків).
  5. Окремо збиваємо білки, додаючи цукрову пудру частинами, до стійких піків.
  6. До вершків додаємо остиглий мандариновий сік, перемішуємо вінчиком до однорідності. Потім поступово додати збиті білки, акуратно перемішуємо силіконовою лопаткою! Маса повинна вийти однорідною.
  7. Повітряну масу розкладаємо по склянках, келихах або креманках. Кладемо в холодильник для охолодження і застигання мінімум на 2-3 години.
  8. Тим часом робимо прикраси для десерту. Очищені мандаринові дольки викладаємо на тарілку й відправляємо у морозильну камеру на 10 хвилин.
  9. Шоколад розтоплюємо зручним для нас способом. Я робила це на водяній бані.
  10. Мандаринові дольки занурюємо наполовину в розтоплений шоколад, потім викладаємо на пергамент і посипаємо подрібненим арахісом (можна замінити іншими горіхами).
  11. Готовий десерт прикрашаємо мандариновими шматочками в шоколаді та горішками (можна ще й свіжою м’ятою).

Смачного!

Зберегти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Підписуйтесь!

отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту