Кутя

0
Коментарів немає
498 переглядів
кутя

Інгредієнти

8 порцій
  • пшениця 1скл.
  • вода 2-3 склянки
  • рослинна олія 1 ст. л.
  • дрібка солі
  • мак 100-150 г
  • родзинки 100 г
  • волоські горіхи 100 г
  • мед 2-3 ст. л.

Приготування

  1. Перебрати та промити пшеницю. Замочити крупу на декілька годин, а ще краще на цілу ніч! Якщо у Вас є шліфована пшенична крупа, то її замочувати не треба.
  2. Зварити пшеницю в каструлі із товстими стінками, додавши у воду щіпку солі та столову ложку олії.
  3. Залити мак окропом та залишити на одну годину. Потім добре відцідити, перетерти мак у макітрі (або у блендері, кавомолці, м’ясорубці) до появи білого “молочка”.
  4. Родзинки замочити на 30 хвилин.
  5. Волоські горіхи подрібнити. Можна ще й обсмажити – буде смачніше!
  6. До готової крупи додати мак, волоські горіхи, мед та родзинки.
  7. Усе добре перемішати та подавати до столу.

Смачного!

 

Веселого Різдва!

Зберегти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Підписуйтесь!

отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту