Кутя

Інгредієнти
8 порцій
- пшениця 1скл.
- вода 2-3 склянки
- рослинна олія 1 ст. л.
- дрібка солі
- мак 100-150 г
- родзинки 100 г
- волоські горіхи 100 г
- мед 2-3 ст. л.
Приготування
- Перебрати та промити пшеницю. Замочити крупу на декілька годин, а ще краще на цілу ніч! Якщо у Вас є шліфована пшенична крупа, то її замочувати не треба.
- Зварити пшеницю в каструлі із товстими стінками, додавши у воду щіпку солі та столову ложку олії.
- Залити мак окропом та залишити на одну годину. Потім добре відцідити, перетерти мак у макітрі (або у блендері, кавомолці, м’ясорубці) до появи білого “молочка”.
- Родзинки замочити на 30 хвилин.
- Волоські горіхи подрібнити. Можна ще й обсмажити – буде смачніше!
- До готової крупи додати мак, волоські горіхи, мед та родзинки.
- Усе добре перемішати та подавати до столу.
Смачного!
Веселого Різдва!
Схожі рецепти
Підписуйтесь!
отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту