Капкейки / кекси

Готувати 2 год
0
Коментарів немає
557 переглядів
Капкейки / кекси

Ніжні капкейки / кекси прекрасно підходять для дітей, днів народжень, для весіль та інших урочистих подій або просто для звичайного дня :). Капкейки можна робити шоколадними, банановими та ще з багатьма різними смаками, а також прикрашати на свій смак: кремами, мастикою, шоколадом та ін. Варіантів капкейків / кексів ну просто дуже багато. Цей рецепт з покроковими фотографіями може стати для Вас основним.

Із вказаних нижче продуктів виходить 27 середніх капкейків / кексів.

Тісто готується дуже швидко, капкейки випікаються також дуже швидко. Проте вони стають ніжні та смачніші якщо на них нанести крем і відправити відпочивати у холодильник на 8год.

Капкейки / кекси – покроковий рецепт з фотографіями

Інгредієнти

  • мука 1,5 стакана
  • цукар 1 стакан
  • сіль 1/2 ч.л.
  • розпушувач для тіста 1/2 ч.л.
  • сода 1/4 ч.л.
  • розтоплене масло 100гр
  • яйце 1шт.
  • сметана 1/4 стакана
  • молоко 3/4 стакана
  • ванільний цукор 2ч.л. або щіпка ваніліну
  • варення із чорниці 100г

Приготування

Готувати 2 год
  1. Збиваємо міксером яйце з цукром, потім додаємо ванільний цукор, сметану та молоко по пор’ядку.Капкейки / кекси
  2. Додаємо холодне розтоплене масло та знову збиваємо.Капкейки / кекси
  3. В окремій ємкості змішуємо муку, розпушувач, соду та сіль. Усе добре перемішуємо.Капкейки / кекси
  4. Поступово додаємо до яїчно-молочної суміші суміш із мукою. Добре збиваємо міксером до однорідної маси. Ще краще дати тісту трошки постояти при кімнатній температурі хвилин 15.Капкейки / кекси
  5. Ложкою викладаємо тісто у формочки, заповнюючи їх на 2/3 (найкраще викладати у паперові формочки які вкладені у силіконові або металеві). Зверху на тісто викладаємо 1/3 чайної ложки варення із чорниці.Капкейки / кекси
  6. Випікаємо капкейки / кекси у духовці розігрітій до 180 градусів 9-13хв – перші 5 хв. 180 градусів, наступні хвилини 150 градусів (це для маленьких формочок, якщо форми більші, то випікати потрібно приблизно 13-18 хвилин). Духовки у всіх різні, тому потрібно слідкувати за кексами після восьмої хвилини знаходження в духовці (для кексів великого розміру – після 10-ої хвилини). Провіряти на готовність потрібно зубочистками: запихаємо зубочистку у капкейк, якщо витягнувши зубочистку вона залишилася чиста, то кекси готові і їх необхідно витягувати із духовки.
  7. Коли капкейки вистигнуть прикрасити сметанковим кремом, посипати ягодами чорниці та підсушеним на сухій сковорідці до золотистого кольору коксом. Капкейки / кексиКапкейки / кекси

Примітки

  • Чорничне варення можна замінити будь яким іншим. Але варення повинно бути не рідким.
  • За бажанням можна пекти без варення.
  • Капкейки при витяганні із духовки повинні бути білого кольору, якщо вони почнуть ставати ‘золотими’, значить уже підсушилися.
  • Прикараши капкейки можна різними кремами, мастикою, шоколадом, айсингом…

Смачного!

Зберегти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Підписуйтесь!

отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту