Капкейки / кекси

Ніжні капкейки / кекси прекрасно підходять для дітей, днів народжень, для весіль та інших урочистих подій або просто для звичайного дня :). Капкейки можна робити шоколадними, банановими та ще з багатьма різними смаками, а також прикрашати на свій смак: кремами, мастикою, шоколадом та ін. Варіантів капкейків / кексів ну просто дуже багато. Цей рецепт з покроковими фотографіями може стати для Вас основним.
Із вказаних нижче продуктів виходить 27 середніх капкейків / кексів.
Тісто готується дуже швидко, капкейки випікаються також дуже швидко. Проте вони стають ніжні та смачніші якщо на них нанести крем і відправити відпочивати у холодильник на 8год.
Капкейки / кекси – покроковий рецепт з фотографіями
Інгредієнти
- мука 1,5 стакана
- цукар 1 стакан
- сіль 1/2 ч.л.
- розпушувач для тіста 1/2 ч.л.
- сода 1/4 ч.л.
- розтоплене масло 100гр
- яйце 1шт.
- сметана 1/4 стакана
- молоко 3/4 стакана
- ванільний цукор 2ч.л. або щіпка ваніліну
- варення із чорниці 100г
Приготування
Готувати
2 год
- Збиваємо міксером яйце з цукром, потім додаємо ванільний цукор, сметану та молоко по пор’ядку.
- Додаємо холодне розтоплене масло та знову збиваємо.
- В окремій ємкості змішуємо муку, розпушувач, соду та сіль. Усе добре перемішуємо.
- Поступово додаємо до яїчно-молочної суміші суміш із мукою. Добре збиваємо міксером до однорідної маси. Ще краще дати тісту трошки постояти при кімнатній температурі хвилин 15.
- Ложкою викладаємо тісто у формочки, заповнюючи їх на 2/3 (найкраще викладати у паперові формочки які вкладені у силіконові або металеві). Зверху на тісто викладаємо 1/3 чайної ложки варення із чорниці.
- Випікаємо капкейки / кекси у духовці розігрітій до 180 градусів 9-13хв – перші 5 хв. 180 градусів, наступні хвилини 150 градусів (це для маленьких формочок, якщо форми більші, то випікати потрібно приблизно 13-18 хвилин). Духовки у всіх різні, тому потрібно слідкувати за кексами після восьмої хвилини знаходження в духовці (для кексів великого розміру – після 10-ої хвилини). Провіряти на готовність потрібно зубочистками: запихаємо зубочистку у капкейк, якщо витягнувши зубочистку вона залишилася чиста, то кекси готові і їх необхідно витягувати із духовки.
- Коли капкейки вистигнуть прикрасити сметанковим кремом, посипати ягодами чорниці та підсушеним на сухій сковорідці до золотистого кольору коксом.
Примітки
- Чорничне варення можна замінити будь яким іншим. Але варення повинно бути не рідким.
- За бажанням можна пекти без варення.
- Капкейки при витяганні із духовки повинні бути білого кольору, якщо вони почнуть ставати ‘золотими’, значить уже підсушилися.
- Прикараши капкейки можна різними кремами, мастикою, шоколадом, айсингом…
Смачного!
Схожі рецепти
Підписуйтесь!
отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту