
Запечені яблука з сиром - це не тільки смачний, а ще й дуже корисний сніданок! Така їжа підійде і для самих менших! Запечені яблука дуже легко засвоюються, позитивно впливають на травлення, у сирі міститься надзвичайно багато кальцію, мед має велику кількість вітамінів, а кориця у поєднанні з яблуком надасть страві особливо пряного аромату!
Страва готується досить легко та швидко, тому приготування запечених яблук з сиром зранку принесе особливе задоволення господині та насолоду для усіх членів родини! А ще, цю страву можна готувати цілий рік: літом, осінню, зимою та весною, оскільки яблука добре зберігаються взимку, а інші сорти яблук швидко приносять плід весною.
Отже, приступаємо:
Запечені яблука з сиром:
Інгредієнти:- яблука 6шт
- кориця 1 ст.л.
- домашній сир 200г
- яєчний жовток 1 шт.
- мед 1-2 ст.л.
- вода 30мл.
- шоколад
- грецькі горіхи
- Яблука миємо, трохи зрізаємо верх та гострим ножем обережно виймаємо серединку.
- Готуємо начинку: сир перетираємо виделкою (а ще краще збити блендером чи міксером). Додаємо один жовток знову перетираємо, додаємо корицю та мед - добре перетираємо.
- Наповнюємо яблука начинкою та викладаємо на деко. На дно посудини із яблуками наливаємо трохи води, приблизно 30мл. Духовку розігріваємо до 180 градусів.
- У розігріту духовку ставимо деко із яблуками. запікаємо приблизно 30 хвилин при температурі 180 градусів.
- Подаємо запечені яблука з сиром теплими, посипавши тертим шоколадом та смаженими грецькими горіхами.
- щоб яблука при запіканні не тріскали необхідно їх проколоти зубочисткою у декількох місцях перед тим, як будемо заповнювати начинкою;
- меду можна додати більше або менше, в залежності від смакових уподобань!
- якщо начинка суха, потрібно додати 1 ст.л. сметани або вершкового масла;
- у начинку також можна додати будь які сухофрукти;
- посипати запечені яблука з сиром можна також цукровою пудрою або сухофруктами;
- час та температуру потрібно регулювати до кожної духовки окремо. Також час запікання залежить від величини та сорту яблук.
Більше для дітей
Підписуйтесь!
отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту
Коментарі