Запечені яблука з сиром

0
Коментарів немає
28552 переглядів
Запечені яблука з сиром

Запечені яблука з сиром – це не тільки смачний, а ще й дуже корисний сніданок! Така їжа підійде і для самих менших! Запечені яблука дуже легко засвоюються, позитивно впливають на травлення, у сирі міститься надзвичайно багато кальцію, мед має велику кількість вітамінів, а кориця у поєднанні з яблуком надасть страві особливо пряного аромату!

 

Страва готується досить легко та швидко, тому приготування запечених яблук з сиром зранку принесе особливе задоволення господині та насолоду для усіх членів родини! А ще, цю страву можна готувати цілий рік: літом, осінню, зимою та весною, оскільки яблука добре зберігаються взимку, а інші сорти яблук швидко приносять плід весною.

Отже, приступаємо:

Інгредієнти

6 порцій
  • яблука 6шт
  • кориця 1 ст.л.
  • домашній сир 200г
  • яєчний жовток 1 шт.
  • мед 1-2 ст.л.
  • вода 30мл.

для посипки:

  • шоколад
  • грецькі горіхи

Приготування

  1. Яблука миємо, трохи зрізаємо верх та  гострим ножем обережно виймаємо серединку.
  2. Готуємо начинку: сир перетираємо виделкою (а ще краще збити блендером чи міксером). Додаємо один жовток знову перетираємо, додаємо корицю та мед – добре перетираємо.
  3. Наповнюємо яблука начинкою та викладаємо на деко. На дно посудини із яблуками наливаємо трохи води, приблизно 30мл. Духовку розігріваємо до 180 градусів.
  4. У розігріту духовку ставимо деко із яблуками. запікаємо приблизно 30 хвилин при температурі 180 градусів.
  5. Подаємо запечені яблука з сиром теплими, посипавши тертим шоколадом та смаженими грецькими горіхами.

Примітки

  • щоб яблука при запіканні не тріскали необхідно їх проколоти зубочисткою у декількох місцях перед тим, як будемо заповнювати начинкою;
  • меду можна додати більше або менше, в залежності від смакових уподобань!
  • якщо начинка суха, потрібно додати 1 ст.л. сметани або вершкового масла;
  • у начинку також можна додати будь які сухофрукти;
  • посипати запечені яблука з сиром можна також цукровою пудрою або сухофруктами;
  • час та температуру потрібно регулювати до кожної духовки окремо. Також час запікання залежить від величини та сорту яблук.

ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!

Хороша ідея для швидкого сніданку – омлет!

Зберегти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Підписуйтесь!

отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту