Горіховий торт
Горіховий торт – це ніжні горіхові коржі та смачний кавовий крем! Зовсім без борошна, але багато смачних і корисних волоських горіхів. Бабусин рецепт…
Інгредієнти
- горіхи волоські мелені 500г
- цукор 400г
- яїчка 14шт.
- мелені сухарі 2 ст.
Для крему:
- масло 500г
- цукрова пудра 1-1,5ст
- жовтки 2шт.
- кава (6ч.л. міцної запареної кави)
Приготування
Жовтки відділити від білків, Жовтки збити із цукром, окремо збити білки на штивну піну. Збиті білки по ложці додавати до жовтків не припиняючи збивати міксером. Потім додавати по 1ст.л. мелених горіхів та по 1ст.л. сухарів, також не припиняючи збивати. Маса повинна вийти як густа смената.
Викласти горіхову масу у змащену форму діаметром 28см. Пекти 1год.: 10хв. при температурі 180градусів, далі – min.
Дати вистигнути, потім розрізати на два коржі.
Для крему: Масло збити із цукровою пудрою до білого кольору. Додавати по 1 жовтку, потіс по 1ч.л. запареної міцної кави, не припиняючи збивати. Перемастити торт кремом та прикрасити його.
Примітки
- У цьому рецепті немає муки та розпушувача, тому його потрібно добре та довго збивати міксером. Відразу ставити у духовку пекти, щоб тортик гарно виріс )
- Порція розрахована на кругу формі діаметром 28см.
СМАЧНОГО!!!
Схожі рецепти
Підписуйтесь!
отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту