Горіховий торт

Готувати 2 год
0
Коментарів немає
531 переглядів

Горіховий торт – це ніжні горіхові коржі та смачний кавовий крем! Зовсім без борошна, але багато смачних і корисних волоських горіхів. Бабусин рецепт…

Інгредієнти

12 порцій
  • горіхи волоські мелені 500г
  • цукор 400г
  • яїчка 14шт.
  • мелені сухарі 2 ст.

Для крему:

  • масло 500г
  • цукрова пудра 1-1,5ст
  • жовтки 2шт.
  • кава (6ч.л. міцної запареної кави)

 

Приготування

Готувати 2 год

Жовтки відділити від білків, Жовтки збити із цукром, окремо збити білки на штивну піну. Збиті білки по ложці додавати до жовтків не припиняючи збивати міксером. Потім додавати по 1ст.л. мелених горіхів та по 1ст.л. сухарів, також не припиняючи збивати. Маса повинна вийти як густа смената.

Викласти горіхову масу у змащену форму діаметром 28см. Пекти 1год.: 10хв. при температурі 180градусів, далі –  min.

Дати вистигнути, потім розрізати на два коржі.

Для крему: Масло збити із цукровою пудрою до білого кольору. Додавати по 1 жовтку, потіс по 1ч.л. запареної міцної кави, не припиняючи збивати. Перемастити торт кремом та прикрасити його.

Примітки

  • У цьому рецепті немає муки та розпушувача, тому його потрібно добре та довго збивати міксером. Відразу ставити у духовку пекти, щоб тортик гарно виріс )
  • Порція розрахована на кругу формі діаметром 28см.

СМАЧНОГО!!!

Зберегти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Підписуйтесь!

отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту