Суп з кропиви – рецепт

0
Коментарів немає
5818 переглядів
Суп з кропиви - рецепт

Суп з кропиви – рецепт, який вартий уваги!

Як тільки закінчилася зима, одною з перших  трав появляється кропива. Не варто проходити мимо неї, оскільки саме весною у ній міститься дуже багато корисних вітамінів та мікроелементів для організму людини. А страви з кропиви виходять не такі колючі, як вона сама ;-). Суп з кропиви – рецепт простий та надзвичайно смачний.

Пропоную приготувати корисний і легкий весняний суп.

Інгредієнти

  • вода і куряче стегно або готовий бульйон 1.5л.
  • свіжа молода кропива 1пуч.
  • морква 1шт.
  • цибуля 1шт.
  • зелена цибуля 1 малий пучок
  • часник 3 зуб або заморожені часникові стрілки
  • плавлений сирок 1шт. (бажано із грибним смаком)
  • лавровий листок 1шт
  • духмяний та чорний перець горошком по 2шт.
  • сіль та чорний мелений перець до смаку
  • олія
  • зелень кропу та петрушки
  • варені яйця

Приготування

  1. Якщо є готовий бульйон – доводимо його до кипіння. Інакше наливаємо у каструлю води і відварюємо куряче стегно.
  2. Тим часом чистимо, миємо картоплю та моркву. Картоплю нарізаємо на середні кубики, моркву тремо на терці.
  3. Очищаємо цибулю від лушпиння та нарізаємо дрібними кубиками.
  4. Листя свіжої молодої кропиви заливаємо окропом на 3-5хв, зливаємо воду та дрібно нарізаємо.
  5. Зелену цибульку також миємо та дрібно нарізаємо.
  6. Плавлений сирок тремо на терці або дрібно шиткуємо ножем.
  7. Витягуємо куряче стегно з каструлі. У киплячий бульйон кладемо порізану картоплю, варимо 10-15хв від моменту закипання.
  8. Поки вариться картопля, готуємо засмажку: на олії обсмажуємо цибулю з морквою 4-5хв, додаємо зелену цибульку та кропиву, можна ще додати трішки масла, все тушкуємо 5хв. В кінці додаємо 1ч.л. заморожених часникових стрілок, або , якщо таких немає, додаємо дрібно нарізаний часник.
  9. До бульйону з картоплею висипаємо плавлений сир, варимо на маленькому вогні  до розчинення сиру (приблизно 5хв).
  10. Потім додаємо засмажку, все перемішуємо, нехай покипить ще 5 хв.
  11. В кінці солимо, перчимо, додаємо лавровий листок, духмяний та чорний перець горошком. Повертаємо у каструлю м’ясо на якому варили бульйон, але уже без кісточок. А також дрібно посічену зелень кропу та петрушки. Доводимо усе до кипіння і відставляємо у бік, закриваємо кришкою та залишаємо настоюватися  хоча б 15хв.

Примітки

Перед подачею супу з кропиви до столу у кожну тарілку кладемо четвертинку вареного яйця!

Смачного!!!

Більше рецептів my-kitchen.in.ua

Зберегти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Підписуйтесь!

отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту