Кабачковий торт

0
Коментарів немає
2596 переглядів
кабачковий торт

Кабачковий торт – страва, яка гарно прикрашає святковий чи буденний стіл літом. Легко готується, добре смакує і не потрібно дуже дорогих інгредієнтів. Можна пробувати різні варіанти: наприклад зробити без помідорів чи цибульки з морквою, або замінити їх на сирок плавлений або варені яїчка…фантазувати вам! Пропоную переглянути і обов’язково спробувати мій рецепт приготуванння кабачкового торту.

Інгредієнти

  • молоді кабачки 600г
  • яйця 5шт.
  • борошно 3ст.л.
  • молода морква 2-3шт.
  • цибуля 2-3шт.
  • помідори 3-4шт.
  • часник 8зубчиків
  • зелень петрушки
  • майонез
  • сіль за смаком
  • чорний мелений перець за смаком
  • олія для смаження кабачкових млинців

Приготування

  1. Кабачки натираємо на крупній терці. Солимо та добре перемішуємо. Залишаємо на 15-20 хвилин, щоб кабачки пустили сік. Потім відтиснути кабачки, сік вилити, а із мякоті готуємо кабачкові млинці.
  2. Яйця збиваємо міксером 3-5 хвилин, додаємо до кабачкової мякоті. Також додаємо подрібнену зелень петрушки, пропущений через прес часник (5 зубчиків). Усе перемішуємо, потім додаємо борошно, солимо та перчимо, знову все добре перемішуємо.
  3. Розігріваємо сковорідку, ложкою викладаємо “тісто” з кабачків, розрівнюємо по всій ширині пательні, смажимо на олії кабачкові млинці до румяної скоринки.
  4. Цибулю нарізаємо півцільцями, моркву тремо на грубій терці. Спочатку тушкуємо цибулю до напівготовності, потім додаємо моркву та тушимо все разом до готовності. Морква та цибуля повинні бути повністю готові, оскільки у такому вигляді ми будемо додавати їх у кабачковий торт.
  5. Помідори нарізаємо кружальцями.
  6. До майонезу вичавлюємо 3 зубчики часника, при необхідності посолити та поперчити. Усе перемішуємо.
  7. На тарілку покласти корж, змащуємо його майонезом, потім рівномірно викладаємо моркву з цибулею, зверху кружальця помідорів, змащуємо помідори майонезом, викладаємо наступний корж… і так перемастити усі коржі.
  8. Останній корж лише змастити майонезом, прикрашаємо за бажанням: вареним тертим яїчком, кружальцями помідорів, зеленню петрушки та ін.
  9. Готовий кабачковий торт помістити у холодильник на дві години а потім подавати до столу!

Примітки

  • із помідорів можна зняти шкірку, попередньо опустивши в окріп на 15-20 секунд
  • тарілку краще брати трошки більшу ніж діаметр коржів, оскільки помідори можуть впустити сік, щоб він не витік на стіл.

ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!

Зберегти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Підписуйтесь!

отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту