Мандариново-вершковий десерт
Це нереально смачно!!! ❤❤❤
Інгредієнти
8 Стаканчиків
- Мандарини 550 г (4-6 шт.)
- Вершки 33% 150 мл
- Білки яєчні 2 шт.
- Цукрова пудра 80 г
- Желатин (швидкорозчинний)10 г
Для прикрашання:
- Мандарини 2шт.
- Арахіс 50г
- Шоколад 50г
Приготування
Готувати
30 хв.
- Готуємо желатин як вказано на упаковці.
- Мандарини очищаємо від шкірки та подрібнюємо в блендері. Потім перетираємо їх через сито (щоб позбутися плівок).
- До мандаринового соку додаємо желатин та перемішуємо. Ставимо на середній вогонь і нагріваємо, щоб желатин добре розчинився у соці. Не кип’ятимо! Залишаємо масу остигати.
- Охолоджені вершки збиваємо до густої пишної маси (до стійких піків).
- Окремо збиваємо білки, додаючи цукрову пудру частинами, до стійких піків.
- До вершків додаємо остиглий мандариновий сік, перемішуємо вінчиком до однорідності. Потім поступово додати збиті білки, акуратно перемішуємо силіконовою лопаткою! Маса повинна вийти однорідною.
- Повітряну масу розкладаємо по склянках, келихах або креманках. Кладемо в холодильник для охолодження і застигання мінімум на 2-3 години.
- Тим часом робимо прикраси для десерту. Очищені мандаринові дольки викладаємо на тарілку й відправляємо у морозильну камеру на 10 хвилин.
- Шоколад розтоплюємо зручним для нас способом. Я робила це на водяній бані.
- Мандаринові дольки занурюємо наполовину в розтоплений шоколад, потім викладаємо на пергамент і посипаємо подрібненим арахісом (можна замінити іншими горіхами).
- Готовий десерт прикрашаємо мандариновими шматочками в шоколаді та горішками (можна ще й свіжою м’ятою).
Смачного!
Схожі рецепти
Підписуйтесь!
отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту