Запечені яблука з сиром

1
1 коментар
2388 переглядів
Запечені яблука з сиром
Запечені яблука з сиром - це не тільки смачний, а ще й дуже корисний сніданок! Така їжа підійде і для самих менших! Запечені яблука дуже легко засвоюються, позитивно впливають на травлення, у сирі міститься надзвичайно багато кальцію, мед має велику кількість вітамінів, а кориця у поєднанні з яблуком надасть страві особливо пряного аромату!   Страва готується досить легко та швидко, тому приготування запечених яблук з сиром зранку принесе особливе задоволення господині та насолоду для усіх членів родини! А ще, цю страву можна готувати цілий рік: літом, осінню, зимою та весною, оскільки яблука добре зберігаються взимку, а інші сорти яблук швидко приносять плід весною. Отже, приступаємо:

Запечені яблука з сиром:

Інгредієнти:
  • яблука 6шт
  • кориця 1 ст.л.
  • домашній сир 200г
  • яєчний жовток 1 шт.
  • мед 1-2 ст.л.
  • вода 30мл.
для посипки:
  • шоколад
  • грецькі горіхи
Приготування:
  1. Яблука миємо, трохи зрізаємо верх та  гострим ножем обережно виймаємо серединку.
  2. Готуємо начинку: сир перетираємо виделкою (а ще краще збити блендером чи міксером). Додаємо один жовток знову перетираємо, додаємо корицю та мед - добре перетираємо.
  3. Наповнюємо яблука начинкою та викладаємо на деко. На дно посудини із яблуками наливаємо трохи води, приблизно 30мл. Духовку розігріваємо до 180 градусів.
  4. У розігріту духовку ставимо деко із яблуками. запікаємо приблизно 30 хвилин при температурі 180 градусів.
  5. Подаємо запечені яблука з сиром теплими, посипавши тертим шоколадом та смаженими грецькими горіхами.
  ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ! Примітки:
  • щоб яблука при запіканні не тріскали необхідно їх проколоти зубочисткою у декількох місцях перед тим, як будемо заповнювати начинкою;
  • меду можна додати більше або менше, в залежності від смакових уподобань!
  • якщо начинка суха, потрібно додати 1 ст.л. сметани або вершкового масла;
  • у начинку також можна додати будь які сухофрукти;
  • посипати запечені яблука з сиром можна також цукровою пудрою або сухофруктами;
  • час та температуру потрібно регулювати до кожної духовки окремо. Також час запікання залежить від величини та сорту яблук.
  Хороша ідея для швидкого сніданку - омлет!
Зберегти

Коментарі

  • Admin 22.08.2020 Смакота :)
    Смакота :)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Підписуйтесь!

отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту