Пляцок Флірт

0
Коментарів немає
105 переглядів
Пляцок Флірт

Пляцок Флірт – шоколад, персики, ніжний сир.

Пляцок Флірт! Покроковий рецепт:

Інгредієнти

для коржів із шоколадом:

  • яйця 8шт.
  • цукор 1скл.
  • ванільний цукор 20г
  • борошно 1скл.
  • олія 3ст.л.
  • шоколад темний 100г
  • порошок для випічки 2ч.л.

для сирного коржа:

  • сир 800г
  • цукор 1скл.
  • масло 50г
  • пудинг ванільний 1уп.
  • ванільний цукор 20г
  • яйця 4шт.

для крему:

  • персики 1б. (в т.ч. сік з персиків)
  • пудинг ванільний 1уп.
  • цукор 3/4 скл.
  • масло 400г

Приготування

  1. Готуємо бісквіт з шоколадом: Включаємо духовку розігріватися до 200  °C. Просіюємо борошно із розпушувачем. Шоколад тремо на терці із великими отворами. Жовтки відділяємо від білків. Білки добре збиваємо до стійких піків, додаємо половину цукру та ванільний цукор, продовжуючи збивати. Окремо збиваємо жовтки з рештою цукру до побіління, продовжуючи збивати поступово додаємо олію. З’єднуємо білкову та жовткову масу, збиваємо міксером на середній швидкості. Не припиняючи збивати, додаємо порціями просіяну муку з розпушувачем. В кінці збивання до маси додаємо тертий шоколад. У форму, застелену пергаментним папером, виливаємо отриману масу. Ставимо форму у розігріту духову піч та випікаємо приблизно 30 хвилин (до сухого сірника). Готовий корж виймаємо із форми та залишаємо остигати. Розрізаємо на половину по горизонталі.
  2. Готуємо сирний корж: Сир збиваємо міксером не менше 5 хвилин. Окремо збиваємо яйця із цукром та ванільним цукром до зміни кольору, виливаємо цю масу до сиру, також додаємо до сиру масло кімнатної температури та пудинг ванільний – ще раз все добре збиваємо міксером. Сирну масу виливаємо у форму змащену пергаментом. Ставимо випікатися у розігріту духову піч та випікаємо приблизно 40 хвилин при температурі 180°C. Готовий корж виймаємо із форми та залишаємо остигати.
  3. Готуємо персиково-пудинговий крем: До половини персикового соку додаємо пудинг та розмішуємо або збиваємо міксером, пудинговий порошок повинен добре розчинитися у соці! До іншої половини соку додаємо цукор, розмішуємо та ставимо на малий вогонь. Доводимо до кипіння, постійно помішуючи, тоненькою цівкою вливаємо першу частину соку (з пудингом). Варимо на малому вогні до загустіння, не припиняючи помішувати! Залишаємо до повного охолодження. Масло збиваємо міксером до білого кольору (приблизно 10-15 хвилин), потім (не припиняючи збивати) додаємо по 1 столовій ложці холодної персиково-пудингової маси.
  4. Пляцок Флірт – збирання: корж з шоколадом, крем + порізані персики, сирний корж, знову крем + порізані персики, шоколадний корж.  Прикрашаємо за бажанням. Ставимо пляцок у холодне місце на 6-8 годин.

Примітки

  • Форма прямокутна, діаметром 20 Х 30см.
  • Час та температуру випікання регулюйте відповідно до Вашої духовки!
  • Корж із шоколадом можна пекти не один (а потім розрізати), а два окремо, тоді продукти слід розділи на половину, і кожний корж краще замішувати перед самим випіканням!

P.S. Не забудьте поділитися чудовим рецептом із своїми друзями 😉

Перегляньте також рецепт приготування пляцка Капучіно!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Підписуйтесь!

отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту