Тюфтелі у сметанному соусі

Готувати 30 хв.
0
Коментарів немає
103 переглядів
тюфтелі у сметанному соусі

Тюфтелі у сметанному соусі – простий покроковий рецепт завжди стане у нагоді. Зазвичай тюфтелі готують у томатному соусі, проте сметанний соус також прекрасно до них підходить. Він робить страву ніжною та не менш соковитою!

Інгредієнти

6 порцій
  • фарш м’ясний 0.5кг
  • яйця 1шт.
  • цибуля 2шт.
  • часник 4зубчики
  • сметана 250г
  • сухарі панірувальні 3 ст.л.
  • масло 3 ст.л. (або скільки піде)
  • сіль 1ч.л. (можна менше чи більше, до смаку)
  • перець 0,5 ч.л. (до смаку)

 

Приготування

Готувати 30 хв.

Одну цибулину мелемо разом із м’ясом на мясорубці. Додаємо яйце, сухарі, сіль та перець. Все добре перемішуємо. Залишаємо збоку, тим часом ріжемо дрібними кубиками іншу цибулю. Із фаршу ліпимо мокрими руками тюфтелі, розміром невеликого мандарину. В розігрітій сковороді на маслі обсмажуємо тюфтелі до золотистого кольору по 1-2хв. (не паніруєм тюфтелі нічим!). Викладаємо тюфтелі із сковороди. У тій же сковорідці обсмажуємо цибулю на середньому вогні до золотистого кольору. Додати сметану, потушити 2хв. Додати часник та перемішати. Повернути назад тюфтелі у сковороду. Потушити у сметанному соусі під кришкою 15хв. на маленьокому вогні.

Тюфтелі у сметанному соусі готові!

Примітки

  • Найкраще подавати із гарніром з гречки.

Смачного!!!

Зберегти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Підписуйтесь!

отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту