Голубці із тертої картоплі (рецепт із фото покроково)

Готувати 2 год
0
Коментарів немає
148 переглядів
голубці з тертої картоплі

Ми звикли до традиційних голубців із м’ясом та рису. Та пропоную Вам попробувати приготувати голубці із тертої картоплі: надзвичайно ніжні та смачні!

Інгредієнти

10 порції
  • цибуля середня 6 шт.
  • морква 2шт.
  • картопля 2,5кг
  • капуста середніх розмірів 2шт.
  • сіль до смаку
  • перець до смаку
  • оцет 1ст.л.
  • олія або масло для смаження цибулі та моркви
  • 4-5 ст.л. сметани (бажано домашньої)

Приготування

Готувати 2 год

Підготуємо капусту для голубців: У велику каструлю налити води, закип’ятити, додати трошки солі та оцту. У капусті вирізати качан, опустити капусту у воду. Дати покипіти 1-2 хв. та знімати по порядку листя із капусти, не витягуючи капусту із води. Можна наперед заготувати листя капусти для голубців та заморозити. Коли потрібно, витягнути із морозилки, розморозити та готувати голубці.

голубці з тертої картоплі

Беремо шість середніх цибулин, чистимо та миємо

голубці з тертої картоплі

Цибулю ріжемо дрібними кубиками.

голубці з тертої картоплі

Дві морквини потрібно почистити та помити

голубці з тертої картоплі

Моркву натерти на дрібній терці (можна і на крупній, але як на мене на дрібній буде смачніше).

голубці з тертої картоплі

Підсмажити до золотистого кольору цибулю та моркву.

 

 

голубці з тертої картоплі

Далі почищену та помиту картоплю тремо на дрібній  терці, якщо є комбайн – можна потерти на ньому, це пришвидшить процес приготування.

голубці з тертої картоплі

Віддушуємо рідину із картоплі.

голубці з тертої картоплі

Додаємо потушені цибулю та моркву, сіль, перець (можна додати приправи для картоплі, я не давала і вийшло дуже смачно).

голубці з тертої картоплі

Начини листя капусти начинкою, закрутити. Викласти голубці у каструлю залити 0,5 скл. води та 4-5 ст.л. сметани. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння та відразу відправляємо наші голубці у розігріту духовку. Тушимо приблизно 1год.

голубці з тертої картоплі

Голубці із тертої картоплі готові, подавайте із сметаною або грибною підливою!

Господиням на замітку:

  • Можна до начинки додати звареної манки. Тоді голубці набудуть іншого смаку та будуть ще більш ніжніші. Хоча мені подобається без манки. Вибирати Вам, пробуйте та діліться Вашими уподобаннями!
  • Голубці краще готувати у духовці після закипання на плитці, так вони стають добре потушені та ароматні!

Смачного!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Підписуйтесь!

отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту